Autor: Rainer Saad • 14. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kreeka statistikaameti juhi e-kirjades käisid häkkerid

Kreeka statistikaameti ELSTAT juht Andreas Georgiou ütles, et alates 2010. aastast, kui ta ameti juhiks sai, on korduvalt langenud tema tööga seotud e-postkast häkkerite küüsi, kirjutas Reuters.

„Politsei ütles mulle, et häkkerid olid mitu korda päevas käinud mu ELSTATi postkastis ning laadinud alla tuhandeid e-kirju,“ ütles ta.

Kreeka avalikustas 2009. aastal, et riigi defitsiit on tegelikult suurem, kui ametlikud numbrid seda näidanud olid.

Eelmisel kuul esitas prokurör Georgioule ametlike andmete võltsimises süüdistuse ning teda võib oodata vähemalt viieaastane vanglakaristus.

Georgiou enda sõnul ei ole ta midagi valesti teinud, kuna kohaldas Kreeka andmeid Euroopa Liidu standardite järgi ning tagas selle, et andmekogujaid ei mõjutaks poliitiline surve. „Mind on mõistetud süüdi seaduste järgimise pärast,“ ütles ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474