15. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsung tutvustas maailmale uut „iPhone’i tapjat”

Lõuna-Korea tehnoloogiafirma Samsung Electronics tutvustas suurel meediasündmusel New Yorgis firma uut nutitelefonide lipulaeva Galaxy S4, mis saab Apple’i iPhone’i kangeimaks konkurendiks.

Radio City Music Hallis esitles Samsungi mobiildivisjoni juht J.K. Shin maailmale Samsungi seni värskeimat ja võimsamat nutitelefoni Galaxy S4, vahendab MarketWatch blogi. Telefon on endiselt 5-tollise ekraaniga ning AMOLED ekraaniga.

Uus telefon on varasemast mudelist kergem, kuid tugevam, mille tingib polükarbonaadist kest. Lisaks on telefonil võimsam, 2600 mAh, aku. Välimuselt meenutab uus telefon enda umbes 9 kuud tagasi tutvustatud eelkäijat.

Huvitavamate lisadena saab telefoniga teha korraga nii esi- kui tagakaameraga pildi ning panna esimese teise peale. Tagakaamera on telefonil megapiksliline. Teine uudne võimalus võrreldes eelkäijatega on lisada piltidele 9-sekundiline heliklipp.

Lisaks on telefonis funktsioon, kus inimene räägib telefoni ja telefon tõlgib kõne valitud keelde. Esialgu on see võimalus saadavad vaid inglise, prantsuse, saksa, itaalia, hiina, jaapani, hispaania ja portugali keeles.

Samsung ütles esitlusel, et Galaxy S4 puhul on nad senisest enam rõhku pannud tarkvara arendamisele. Telefonil pole peal spekuleeritud silma jälgimise tarkvara, mis lubaks silmade abil lehti allapoole kuvada. Küll aga video vaatamisel jälgib telefon inimese silmi ning kui pilk mujale pöörata, peatab telefon video mängimise.

Telefon jõuab USAs poelettidele 199-dollarilise hinnalipikuga, mis eeldab ka kaheaastast kohustuslikku lepingut. Samsungi sõnul on neil uue telefoni turule toomiseks üle 100 telekomiga lepingud sõlmitud.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755