Autor: Kaisa Gabral • 19. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Heidi Kakko: ZeroTurnaround kiirendas asjade käiku

SmartCapi juhatuse liikme Heidi Kakko sõnul leidis ZeroTurnaround ilmselt, et saab Taani ettevõtte Javeleon käest mingid lahendused ostes kiiremini, kui ise välja ehitades.

Mullu 2,5-kordset kasvu näidanud ZeroTurnaround teatas tarkvarafirma Javeleon ja selle patentide omandamisest. Ettevõtte asutanud taani teadlased Allan Gregersen ja Michael Rasmussen liituvad ZeroTurnaroundiga ning kolivad Eestisse.

”Kuna ZeroTurnaround on Bain Capital Venturesi (BCV) poolt hästi finantseeritud, siis selline ost on nende valdkonnas täiesti loomulik areng. Kui start-upide puhul me teeme finantseerimist tavaliselt vooru kaupa, siis selles segmendis, kus ZeroTurnaround toimetab, siis, kui taanlastel oli midagi unikaalset, mida poleks olnud mõtekas ise välja arendada, siis on see tehing täiesti ootuspärane asjade käik," märkis Kakko ja lisas:"Tavaliselt on kaks valikut, kas ise arendada, mis tähendab aega ja igaljuhul ka raha, või siis osta midagi, mis turu peal juba olemas on. Praeguselt juhul nad hindasid seda, et ostmisega nad saavad sama platvormi ja samad lahendused kiiremini, kui ise arendades. Ju oli siis ka hind õige."

Hinda Kakko enda sõnul kommenteerida ei oska. "Ma pole kursis Taani ettevõtte faasiga. Kuna Taani teadlased said ka osalused, siis tõenäoliselt tehti osade vahetus tehing. Lepitakse kokku, missuguse väärtusega kumbki ettevõte on ja tehakse osade vahetuse tehing. Aga hinna osas ma kommenteerida ei julge. Kuna nad on BCV poolt hästi kapitaliseeritud, siis see ei pruugi ka väikese summaga tehing olla. Kuid varases faasid väga kalleid omandamisi ei tehta. Ma ei julge tehingu väärtust kommenteerida," lisas Kakko.

USA riskikapitalifirma Bain Capital Ventures ostis 2011. aasta suvel Tartu idufirmas Zeroturnaround toonaselt Webmedialt ja praeguselt Nortalilt enamusosaluse. Tänase nortali tegevjuhi Priit Alamäe sõnul elavad nad Zeroturnaroundi arengutele kaasa.

"Meil on väga hea meel, et Nortalist välja kasvanud ZeroTurnaround on tuule tiibadesse saanud ja me soovime neile edu ja jõudu. Investorite ootused on kõrged ja eks juhtkond peab kõvasti pingutama, et nõutud kasvutempot hoida. Bain Capitali finantsmuskel ja kogemus on siin kindlasti abiks," märkis Alamäe.

 

 

 

 

 

 

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755