Autor: Rivo Sarapik • 22. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirmad tõmbavad investoreilt raha

Kui eelmisel aastal kaasasid Eesti idufirmad investoritelt üle 17 mln euro, siis tänavu kogunes sellest ligi pool aasta esimese kahe kuuga.

“Kaasatud kapitali hulk on Eesti väiksust silmas pidades olnud muljetavaldav ja Eestis on palju säravaid näiteid idufirmadest, mis on jõudnud rahvusvahelisele turule, kaasates investeeringuid ka välismaalt. Kui nimetada mõned, siis kindlasti GrabCAD ja Fortumo,” sõnas EASi juhatuse liige Krõõt Kilvet. “Meil tegutseb ka kaks startup kiirendit – Startup Wise Guys ja Gamefounders -  nendes osalevad ettevõtteid kokku 15 erinevast riigist, neist eksootilisemad Tšiili, India, ja Argentiina, rääkimata lähipiirkonna riikidest. Eestist on kujunemas startup’ide keskus, kuhu tullakse üle maailma,” lisas Kilvet.

25. märtsil algav tehnoloogiaäri ning ettevõtluse konverents MIT Global Startup Workshop Tallinnas. Korraldajate hulgas on ka USA tippülikool Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112