Autor: Marta Jaakson • 26. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalm: jätkame suusatamise toetamist üha paremal meelel

EMT juhatuse esimees Valdo Kalm oli Andrus Veerpalu õigeksmõistmise üle Rahvusvahelises Spordiarbitraažis väga rõõmus ja ütles, et nüüd jätkatakse suusaspordi toetamist üha paremal meelel.

„Meil on loomulikult väga hea meel selle üle, meil on EMTs oma fännklubi. Meil on väga, väga hea meel,” ütles Kalm rõõmsameelselt.

Kalm rääkis, et isegi kui Andrus Veerpalu süüdistati dopingu kasutamises, jätkas EMT suusatamise toetamist ja nüüd jätkatakse seda üha paremal meelel. Kalm nentis ka, et suusatamine on Eesti rahvussport, mida ei peaks ainult ühe mehega seostama.

„Meie jaoks on suusatamine rahvusspordina väga põhimõtteline küsimus, selle toetamine on meie jaoks kõige olulisem,” ütles Kalm. Ta on veendunud, et CASi õigeksmõistev otsus annab nüüd suusaspordi missioonile hoogu juurde.

„Täpselt õige, see võib taas juurde tuua toetajaid, kes mingitel põhjustel majanduse viletsa olukorraga tõmbasid tagasi, see võib igal juhul olla positiivne sellele spordialale,” rääkis ta.

Kalm märkis, et suusaliit peaks Veerpalu kiiresti suusaellu kaasama. „Nad võiksid seda kindlasti teha, sest Andrus on tõesti kannatanud. Oleks tore teda näha kiiresti selle spordiala juures,” ütles Kalm.

EMT on pikaajaline Eesti suusatajate toetaja.

Suusaliidu murdmaasuusatamise spordidirektor Raul Olle ütles, et täna on võimatu öelda, mida CASi otsus suusaliidule tähendab. Plaane Veerapalu kaasamisest suusaliidu juurde ei osanud ta kommenteerida. „Vaadake, kui see otsus nüüd 15-20 minutit tagasi tuli, siis pärast seda ajavahemikku on ülikeeruline öelda, mis me teeme. Vaatame, lähevad päevad mööda, nädalad mööda, eks siis paistab,” ütles ta.

 CASi otsust pidas Olle heaks suusaliidu maine parandajaks.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755