Autor: Ken Rohelaan • 27. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 AB müüb oma tütarfirma Venemaal

Rootsi telekomifirma Tele2 AB teatel kavatsetakse oma Venemaa üksus müüa VTB Groupile 2,4 miljardi dollariga ehk 1,87 miljardi euroga, vahendas Bloomberg.

Tele2 teatel viiakse Venemaa üksuse müük kiiresti lõpule, et Rootsi firma saaks keskenduda oma peamistele turgudele.

"Me usume, et Tele2 Venemaa üksus on hea majanduslik investeering, mis kasvab kiiremini kui turg," ütles VTB Groupi president Andrey Kostin. "VTB plaanib teha koostööd finants- ja strateegiliste partneritega, et investeeringu arengut jätkata."

Tele2 ei suutnud omandada ühte litsentsi neljast, mis oleks lubanud rakendada kiiremat mobiiliteenust toetamaks nutitelefone Venemaal. Seetõttu on ettevõttel risk jääda aegunud võrgustikuga, mis ei toeta rohkem andmemahtu kasutavaid nutitelefone ja tahvelarvuteid. Niinimetatud neljanda põlvkonna litsentsid anti juulis OAO Mobile TeleSystemsile, VimpelCom Ltd.-le, OAO MegaFonile ja OAO Rostelecomile.

Tele2 aktsiahind lõpetas täna Stockholmi börsil 108,50 rootsi kroonil ehk 1,1% miinuses. Käesoleval aastal on ettevõtte aktsiahind langenud 7,3%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052