11. aprill 2013
Jaga lugu:

Microsoft hävib Goldmani kriitika peale

Investeerimispank Goldman Sachs Group ütles enda värskes analüüsis, et personaalarvutite müük on vabalanguses ja kiireneb ning Microsofti püüdlused võita kliente tarbeelektroonika turul pole vilja kandnud. Tehnoloogiafirma aktsia tegi seepeale 5 kuu suurima languse läbi.

Aktsionärid peaksid aktsiat hakkama müüma, ütles New Yorgi pangas töötav analüütik Heather Bellini. Ühtlasi langetas ta soovituse tasemelt neutraalne tasemele müü, vahendab Bloomberg.

Microsofti uue operatsioonisüsteemi Windows 8 müüki on oluliselt kahjustanud personaalarvutite müügilangus. Tarned üle maailma kukkusid esimeses kvartalis 14%, mis on suurim müügilangus alates andmete kogumisest 1994. aastal ja see mõjutas kõiki tootjaid peale Lenovo, selgub uuringufirma IDC aruandest.

"Firma seisab silmitsi kriitiliste väljakutsega, võttes arvesse personaalarvutite turu langust," ütles Bellini kliendikirjas. Microsofti turuosa väheneb järk-järguliselt, kui firma ei suuda end edukalt uuesti positsioneerida olulisema mängijana uuel tarbeelektroonika ajastul, lisas analüütik.

Keskpäevaks oli Microsofti aktsia kukkunud 4,82%, makstes 28,82 dollarit. Tegu on suurima päevasisese langusega pärast 13. novembrit. Eileõhtuse seisuga oli aktsia sel aastal tõusnud 13% ning see nädal olid kõik vanemad tehnoloogiafirmad rallimas.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt