11. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Morgan Stanley ootab rohkem iPade, vähem iPhone

Tavaliselt meeldib analüütikutele öelda välja enda prognoosid päev pärast Apple'i eelmise kvartali tulemusi, kuid seekord otsustas Morgan Stanley analüütik teha seda kaks nädalat enne tulemusi.

Täna, loetud nädalad enne Apple'i majandusaasta teise kvartali tulemuste avalikustamist otsustas konservatiivse analüütikuna tuntud Katy Huberty murda traditsiooni ning avaldada enda korrigeeritud numbrid käesolevaks kvartaliks, vahendab Fortune.

Toetudes tarneahela andmetele otsustas Huberty alandada enda iPhone'i müügiprognoosi 4 miljoni ühiku võrra (-11%) ning tõsta iPadi prognoosi 3 miljoni ühiku võrra (+11%).

Fortune'i sõnul on nüüd Huberty korrigeeritud iPadi müügiprognoos (21 miljonit kvartalis) Wall Streeti üks optimislikumaid ning iPhone prognoos (33 miljonit) üks nõrgemaid.

Lisaks alandas ta Maci müüginumbreid ning brutokasumit, mis tõi tema käibeprognoosi alla 4% jagu, 41,4 miljardi dollarini. Sellise numbri juures ootab ta kasumit 5%, 9,59 dollarit aktsia kohta. Analüütik langetas ka Apple'i aktsia hinnasihta 30 dollari võrra 600 dollarini.

Huberty ootab, et Apple umbes kahekordistab aktsionäridele tagastatava raha hulga 25-30 miljardini, mis tuleneb dividendi suurendamisest ja aktsiate tagasiostmise suurendamisest.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474