Autor: Kristi Malmberg • 12. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnita oma andmed majandustegevuse registris

Tallinna Ettevõtlusamet tuletab ettevõtjatele meelde, et majandustegevuse registri andmete kinnitamise lõpptähtaeg on 15. aprill – seepärast palutakse ettevõtjatel  kontrollida oma müügikoha registreeringu õigsust ning see 15. aprilliks kinnitada või taotleda andmete muutmist.

Registriandmeid saab kinnitada või muuta kauplemiskoha asukoha järgses linnaosa valitsuses või veebilehe  www.eesti.ee ettevõtja portaali kaudu, teatas Raepress.

15.aprilliks kinnitamata jäävad registreeringud peatatakse alates 1.maist ja peatatud registreeringuga müügikohas ei ole lubatud kaubelda.

Registrisse kantud andmete muutumisel tuleb ettevõtjal esitada taotlus registreeringu muutmiseks 5 tööpäeva jooksul. Kahjuks leidub kauplejaid, kes nõudeid eiravad. Eriti levinud on lahtiolekuaegade muutumisest majandustegevuse registrisse teatamata jätmine. Näiteks oli  eelmisel aastal juhtum, mil leiti ühe kaupluse kontrollimisel Tallinna hinna ja tarbijakaitse teenistuse inspektori poolt, et ettevõtja oli juba seitse aastat kinnitanud müügikoha andmete õigsust, märkamata, et kaupluse asukohana oli registreeritud vale tänav.

Registriandmed tuleb enne kinnitamist hoolikalt üle vaadata, kuna kaupade või teenuste müügile esitatavate nõuete rikkumine toob kaupmehele kaasa kopsaka trahvi. Andmete õigsuse kinnitamise ja muutmise eest riigilõivu tasuma ei pea.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755