Autor: Indrek Kald • 15. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Erply asutaja: head pakkumist pole meile tehtud

Veebipõhist majandustarkvara pakkuva Erply looja ning juhi Kristan Hiiemaa sõnul pole neile tehtud head ülevõtmispakkumist.

"Igasuguseid jutte on olnud, aga sellist pakkumist, mis kvalifitseeruks päris pakkumisena, pole tehtud. Tegelikult, kõikide riskikapitalistide osalusega ettevõtete tulevik on paratamatult mingi tehing. Kas meid ostetakse ära, meie ostame ise kedagi ära või pannakse meid kellegagi kokku," rääkis ta LHV kliendiajakirjale Investeeri.

Hiiemaa sõnul ei juhtu kindlasti seda, et nende meeskond ostetakse ära ning toode pannakse kinni. "Tahame valdkonnas edasi tegutseda. Kiiret raha me vastu ei võta," kinnitas ta. Võimaliku müügi korral ei jää Hiiemaa enda sõnul rantjee-elu nautima, sest pole sellist tüüpi inimene.

Erply kontoreis Tallinnas, Londonis, New Yorgis, San Franciscos ja Sydneys töötab 40 inimest. "Maksame head palka, neil on võimalus töötada seal riigis, kus nad ise tahavad, enamik neist on ühel või teisel moel osanikud ning nende otsused ei mõjuta enam ühte-kahte klienti, vaid sadu tuhandeid," rääkis Hiiemaa.

Tema sõnul ei tee Erply hetkel midagi superunikaalset, kuid püüdleb selle poole. "Täna pakume kliendile mehhanismi, millega lugeda raha kokku, meie homne eesmärk on luua tarkvara, mis aitab tal raha teenida. Tahame saavutada eesmärgi, kus kõik meie kliendid teeniksid rohkem kui teised," selgitas firma asutaja ning juht.

Ettevõtte kliendibaas kasvab kuus keskmiselt 20%. Erply loodab tänavu saavutada 5-6 miljoni dollari suuruse käibe. Firma mullune kasum jäi miljoni dollari kanti.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052