15. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortal korrastab Nigeeria rahanduse

Eesti IT-firma Nortal võitis Nigeeria riigirahanduse korrastamise tarkvara hanke ning püüab järgmise Aafrika riigina kinnitada kanda ka Botswanas.

Must manner on eestlasi mitu aastat peibutanud. Samas on mõned meie suurettevõtjad Aafrika käest pureda saanud ja saba jalge vahel taandunud. Nigeeria näol on tegu ühelt poolt ohtliku, teisalt võimalusi täis riigiga. Hirm tundmatuse ees ning kontaktide puudus hoiab paljusid tagasi.

Petukirjade kodumaal Nigeerias on suurem osa inimestest islamiusulised. Narkootikumide omamise eest on ette nähtud karmid karitused ja homoseksuaalsuski on kriminaalkuritegu. Suure terrorismiohu tõttu soovitab Eesti välisministeerium oma veebis Nigeeriasse reisimist lausa vältida.

Varem Webmedia nime kandnud Nortal on üks neist, kes maailmapanga projekti toel jala Nigeeria ukse vahele lükkas – nimelt on neil ülesandeks luua seal e-riigirahanduse süsteem, mis pikas plaanis peaks ka riigirahandust korrastama. Nortalil on Nigeerias kohapeal pidevalt 2-5 inimest.

Mida Nortal ise hankevõidust arvab, loe tänasest Äripäeva paberlehest.

Autor: Kristi Malmberg, Kaisa Gabral

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755