16. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütikud ründasid Apple'i hinnasihti nädal enne tulemusi

Teisipäeval otsustas koguni kolm maaklerfirmat alandada enda aktsia hinnasihti Apple'ile, täpselt nädal enne eeldatavasti keerulise kvartali majandustulemuste avalikustamist.

Piper Jaffray, Stifel Nicolausi ja Mizuho Securitiesi analüütikud kärpisid Apple'i aktsia hinnasihti, kuid säilitasid endiselt ostusoovituse väärtpaberile, vahendab MarketWatch.

Apple avalikustab enda majandusaasta teise kvartali tulemused 23. aprillil pärast USA börsipäeva lõppu. Analüütikud ootavad kasumiks keskmiselt 10,09 dollarit aktsia kohta, samas kui aasta tagasi teenis firma 12,30 dollarit aktsia kohta. Käibekasvuks oodatakse vaid ühekohalist numbrit.

"Me juhime tähelepanu, et Wall Streeti märtsi ootused tunduvad liiga kõrged ning Apple tõenäoliselt alandab juuni prognoosi," kirjutas Piperi analüütik Gene Munster kliendikirjas.

Munster alandas enda hinnasihti 767 dollarilt 688 dollarini. Mizuho analüütik Abhey Lamba alandas hinnasihti 575 dollarilt 550 dollarini. Wall Streeti keskmine hinnasiht Apple'i aktsiale on 590 dollarit, mis on 40% ülalpool aktsia praegust hinda.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052