Autor: Rivo Sarapik • 16. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ärihaide iidolid: Jobs ja Welch

Kesk- ja Ida-Euroopa tippjuhid hindavad oma iidoliteks endisi tippjuhte - General Electricu juhti Jack Welch ja lahkunud Apple´i visinäärist juht Steve Jobsi.

Maailma tippjuhtide imetletuimad eeskujud on Winston Churchill ja Steve Jobs, lähtub PwC globaalsest tippjuhtide uuringust. Neile järgnesid Mahatma Gandhi, Nelson Mandela, Jack Welch ja Abraham Lincoln, twatas PwC.

Lisaks oodatud esikohale Suurbritannias oli legendaarne rahvuslik liider ja inspireeriv kõnemees Churchill enim imetletud ka USA-s (Abraham Lincolni ees), Prantsusmaal (Charles de Gaulle’i ees), Itaalias (Macchiavelli ees), Kanadas, Austraalias, Brasiilias ja Argentiinas.

Steve Jobs oli olulisimaks rollimudeliks Hiina (Jack Welchi ja Mao Zedongi ees) ning Kesk- ja Ida-Euroopa äriliidritele.

Margaret Thatcher oli seitsmenda kohaga ainus naine esikümnes ning imetletuim naisliider Angela Merkeli ees. Lisaks oli Thatcher kolme imetletuima liidri seas Suurbritannias, Lõuna-Aafrika Vabariigis ja Lähis-Ida piirkonnas.

60% vastanuist nimetas oma iidolina mõnd II maailmasõja järgse perioodi poliitilist või sõjalist liidrit, populaarsuselt järgnesid äriliidrid, juhid ajaloolisest perioodist ning kaasaja poliitilised liidrid.

Enim imetletud eeskuju osas küsitleti 68 riigi 1437 tippjuhti 2012.a lõpul PwC globaalse tippjuhtide uuringu raames

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755