18. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 parandas kasumlikkust

Tele2 langetas kõne- ja internetiteenuse hindasid, kuid suutis tänu kulude kärpimisele tõsta kasumimarginaali 1,3 punkti võrra 28,8-le protsendile.

Tele2 Eesti AS konsolideeritud ärikasum enne kulumit (EBITDA) oli esimeses kvartalis 5,3 miljonit ning käive 18,3 miljonit eurot. 2012. aasta esimese kvartaliga võrreldes on Tele2 kõnekaardi minutihinnad tänavu keskmiselt 80 protsenti madalamad ning internetiteenuse megabait maksab 12 protsenti vähem.

Tele2 Eesti finantsjuhi Argo Virkebau sõnul on sektori käibed üldiselt langemas, mis on tingitud operaatorite omavaheliste sidumistasude neljakordsest vähenemisest kui ka hinnakärbetest. “Võitsid kliendid, sest soodsam hind võimaldas teenust rohkem kasutada,” ütles Virkebau ja lisas, et tulemusena paranes ettevõtte hinnaliidri kuvand.

Märtsis läbiviidud uuringu kohaselt pidas 44 protsenti inimestest Tele2-e soodsaimaks, mis on kaks korda parem tulemus kui järgmisel operaatoril.

Tele2 jätkab 2013. aastal efektiivsuse suurendamise eesmärgil raadiovõrgu väljavahetamist. Samuti ootavad kliendid jätkuvat 4G võrgu arendamist. “Investeerime oluliselt andmesidevõrgu ehitamisse kuna andmeside müük kasvas mullusega võrreldes 70 protsenti ja kasvupotentsiaali on küllaga,” kommenteeris Virkebau.

Tele2 osutab Eestis teenuseid ligi 510 000 kliendile. Tele2 kuulub rahvusvahelisse Tele2 gruppi, millel on ülemaailmselt 15 miljonit klienti kokku 10 riigis. Tele2 on noteeritud NASDAQ OMX Stockholmi börsil.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755