Autor: Marek Mühlberg • 19. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti parim e-teenus on TransferWise

Täna kuulutati infoühiskonna konverentsil “Eesti parim e-teenus 2013” konkursi üldvõitjaks rahvusvahelist maksete ja valuutavahetuse teenust pakkuv TransferWise.

“Eesti parim e-teenus 2013” konkursi žürii esinaise Katri Ristali sõnul võitis TransferWise nii e-äri kategoorias kui pärjati ka üldvõiduga. “Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanni loodud idufirma TransferWise võimaldab teha rahvusvahelisi valuutaülekandeid iga kord teenustasu või konverteerimise eest pangale suurt lõivu maksmata,” ütles Ristal ja lisas, et teenusel on maailmas suur turg.

TransferWise’ile andis peaauhinna Tallinnas ülemaailmse e-teenuste konkursi World Summit Award juht Peter A. Bruck, kes kutsus võitja ka rahvusvahelisele konkursile.

“Eesti parim e-teenus 2013” konkursi e-meelelahutuse kategooria võitis TipTheAuthors internetikeskkond, kust saab legaalselt alla laadida Eesti ja välismaa filme ning muusikat. E-kultuuri valdkonna parimaks tunnistati veebimäng Ennemuistne, e-valitsemise sektoris e-piirijärjekorra süsteem ning e-kaasamises loovate projektide ühisrahastusplatvorm Hooandja.

Katri Ristali sõnul laekus konkursile kokku 77 tööd ning tänavune võitjate tase oli väga tugev, kuid mõnes valdkonnas jäi auhind ka välja andmata – näiteks e-hariduse ja e-tervise valdkonnas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755