Autor: Indrek Kald • 19. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa Eesti: ELi direktiiv vähendas meie käivet

Elisa Eesti selle aasta esimese kvartali käive langes võrreldes mullu sama ajaga Euroopa Liidu direktiivi tõttu, teatas ettevõte.

Elisa 2013. aasta esimese kvartali käive ulatus 21,3 miljoni euroni võrreldes 24,8 miljoniga aasta varem, langus seega 14,1 protsenti. Elisa käive Eestis oli mullu 111,8 miljonit eurot.

Elisa juhatuse esimehe Sami Seppäneni sõnul tulenes käibelangus operaatorite vaheliste sidumistasude ehk mobiilkõne lõpetamise tasude langemisest. Tasud alanesid Eestis tulenevalt Euroopa Liidu direktiivist alates käesoleva aasta 1. jaanuarist.

Samas kasvas Elisa kliendibaas esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 57 000 kliendi võrra, ulatudes 2013. aasta märtsi lõpus 635 023 kliendini.

Seppäneni sõnul on viimased kolm aastat olnud Elisale väga edukad, sest selle ajaga on juurde võidetud üle 200 000 kliendi. "Elisa kliendibaas on kasvanud väga kiires tempos ning kolme aasta jooksul on Elisa olnud Eesti mobiilsideturul vaieldamatult kiireim kasvaja," ütles ta.

Seppänen ütles, et jooksva aasta põhifookuse on Elisa suunanud 4G võrkude arendamisele ja tihendamisele ning uudsete teenuslahenduste väljatöötamisele. "Veebruarikuus avas Elisa Eesti suurima 4G leviala, kattes 500 tugijaamaga üle 75% Eesti elanikkonnast ning juba aprillikuus lisab Elisa Eestisse veel 57 uut 4G LTE tugijaama," märkis ta.

"Veelgi kiirema tõuke saab 4G võrgu väljaehitamine aasta lõpu poole, kui on välja jagatud LTE800 litsentsid – vastava konkursi kuulutas Tehnilise Järelevalve Amet välja selle nädala teisipäeval ning Elisa on konkursil osalemas," lisas Seppänen.

Elisa on Eestis suuruselt teine mobiilsideoperaator, kes omab Eestis ca 635 000 klienti. Elisa pakub klientidele mobiili- ja andmesideteenuseid. Elisa keskendub eraklientidele ja ettevõtetele suunatud IKT- ja võrguteenuste arendamisele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052