Autor: Meelis Mandel • 21. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paroolijama lõpeb, jääb vaid üks parool

Soome IT turvakonsultant Trusteq on enda sõnul lahendanud inimeste paljude paroolide meelespidamise probleemi, kirjutas Kauppalehti.

Nii peab Trusteq hetkel läbirääkimisi pankade ja suurte ettevõtetega, et inimesed saaksid üle minna nn ühe-parooli-süsteemile, mida avalikult on lubatud tutvustada mai alguses. Trusteq viib uue süsteemiga salasõna tehnoloogiapilve, kus kasutaja identifitseerib end vaid üks kord ja saab pärast seda kasutada kõiki soovitud teenuseid.

Google teatas hiljuti, et loob USB pulka või kaarti, kuhu kodeeritakse vaid üks salasõna, millega kasutada kõiki teenuseid. Trusteq peab sellist lähenemist valeks, sest keegi ei vaja nende meelest uut füüsilist eset rahakotti.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112