Autor: Romet Kreek • 25. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sony duubeldas kasumiprognoosi

Jaapani suurim teleritootja Sony kahekordistas täna märtsis lõppenud majandusaasta kasumiprognoosi, kuna jeen on nõrgem ning saadi kasumit kontorihoonete ja aktsiaosaluste müügist.

Tõenäoliselt kasvas märtsis lõppenud aastal puhaskasum 40 miljardile jeenile ehk 309 mln eurole võrreldes ettevõtte varasema 20miljardilise prognoosiga. Analüütikud ootavad kasumiks 43,3 miljardit jeeni, vahendab Bloomberg.

Kinnisvara ja teiste investeeringute müügist saadi umbes kaks miljardit dollarit kasumit, kuna Sony püüab väljuda seitsmendast järjestikusest aastakahjumist. Ettevõte teatas, et aastakäive oli 6,8 triljonit jeeni võrreldes nende varem prognoositud 6,6 triljoni jeeniga.

Sony aktsia hind langes täna Tokios 0,2%. Ettevõte avaldas tulemused pärast börsil kauplemise lõppu. Tänavu on Sony aktsia hind tõusnud 70%, lüües Nikkei 225 indeksi vaid 34%st tõusu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755