Autor: Laura Mallene • 26. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB IT-juht: katsetame paberivaba kontorit

SEB panga Eesti ja Läti IT-juhi Ain Rasva sõnul katsetab pank mudelit, kus peale tavapärase protsessi saab kõiki toiminguid allkirjastada ka ID-kaardi ja mobiil-ID abil.

Paberivaba kontori eelisteks on nii innovatiivsus, roheline mõtlemisviis kui ka sellega kaasnev hea reputatsioon, rääkis ta Äripäeva IKT-konverentsil NET/WÕRK.

Hinnanguliselt 20% eraklientidest ja 30% äriklientidest kasutavad tema sõnul ID-kaarti internetipangas, pangakontoris kasutab ID-kaarti enda identifitseerimiseks rohkem kliente (Tornimäel ca 70%).

Sellega seoses tuleb ette ka takistusi. "Komistasime seaduste otsa. Kõik sektorid ülereguleeritud ei ole, aga panganduses tuleb järjest regulatsioone. Kui meil on internet vahel, siis on kõik hästi. Kui klient istub teispool lauda ja teeb toiminguid oma ID-kaardiga, siis rahapesuseadusest tulenevalt oleme kohustatud tegema dokumendist paberkoopia," märkis Rasva.

Samas selgus, et kui kasvõi 70 protsenti tööst muuta paberivabaks, tasuks investeering paberivabasse kontorisse ära. Seda seoses säilitatava paberikuhja vähenemisega – praeguses süsteemis tuleb sageli dokumente paberkujul alles hoida 10-15 aastat ning see tähendab suurt lisakulu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755