28. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazon kolme kuu suurimas languses

Maailma suurim veebijaemüüja Amazon.com on reedel viimase kolme kuu suurimas languses, sest firma tegevuskasumi prognoos jäi suurte investeeringute tõttu ootustele alla.

Amazon prognoosib tegevuskasumiks teises kvartalis -340 miljonist dollarist 10 miljoni dollarini. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid samal ajal 165,1 miljonit dollarit.

Samal ajal kukkus ka firma esimese kvartali puhaskasum. Aasta tagasi teenitud 130 miljoni dollari asemel teeniti 82 miljonit ehk 18 senti aktsia kohta.

Tegevjuht Jeff Bezos on matmas raha uute laohoonete ja digitaalsete materjalide alla, mis aitavad meelitada uusi kliente ja müüjaid, kes tõstaks firma käivet. Kuigi firma käive kasvas, siis müüdud esemete kasv aeglustus.

Kõige selle tulemusel asusid investorid firma aktsiat müüma. Amazoni aktsia oli veidi enam kui tund enne turgude sulgemist 6,3% miinuses, makstes 257,5 dollarit. Aktsia tegi päevasiseselt suurima languse pärast 1. veebruari.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755