29. aprill 2013
Jaga lugu:

Apple'i võlamüük tõstis Microsofti võla hinda

Apple'i tagasitulek võlakirjaturule pärast ligi 20 aastakümmet sundis Microsofti maksma kõrgemat intressimäära võlakirjadelt võrreldes veel poole aasta taguse ajaga.

Microsoft, kes vaid ühena neljast USA ettevõttest omab Moody's Investors Service ja Standard & Poor's kõrgeima järgu reitingut, emiteeris läinud nädalal 1,95 miljardi dollari väärtuses võlakirju kaalutud keskmise 2,41% tootlusega, vahendab Bloomberg.

Viimati emiteeris Microsoft dollarites hinnatud võlakirju novembris, kui tootlus küündis 2,33%ni. Viimane emissioon tuli kõigest kaks päeva pärast seda, kui Apple teatas võlakirjade emiteerimisest, et tagastada rohkem raha aktsionäridele.

"Microsoft maksis natukene rohkem kui muidu, sest Apple'i emissioon seisab ees," kommenteeris Concannon Wealth Managementi investeerimisjuht Noel Hebert. "Kõrgem tootlus tõenäoliselt aus tehing, et saada Apple'i paberi ette."

Irooniline on fakt, et Microsoft omab kõrgemat krediidireitingut kui Apple, kuigi firma kasv on stagneerunud viimased 10 aastat. Aastal 1999 genereeris Microsoft nii palju vaba raha voogu, et oleks võinud osta Apple'i kaks korda ära. Viimase 12 kuuga on Microsoft vaba raha voona teeninud 27,5 miljardit dollarit, mis moodustab vaid 60% Apple'i rahavoost.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt