Autor: Kristi Malmberg • 3. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starman sai uue omaniku

Rahvusvaheline investeerimisfirma East Capital Explorer omandas enamusosaluse koduste kommunikatsioonilahenduste pakkujas Starmanis.

Oma osalust ettevõttes suurendasid ka Starmani asutajate Peeter Kerni ja Indrek Kuivalliku firmad. 

Vastavalt lepingule määratleti ASi Starman firmaväärtusena 107 miljonit eurot. East Capital Explorer ostis 51% ASi Starmani aktsiatest, 54,75 mln euro väärtuses.

Starmani asutajale Peeter Kernile kuuluv OÜ Com Holding suurendas oma osalust 20,9%-lt 34,3%-ni. Osaluse väärtuseks 36,7 mln eurot. Teise asutaja Indrek Kuivalliku ettevõte OÜ Polaris Invest kasvatas aga Starmani aktsiate hulka 11,3%-lt 14,7%-ni. Kuivallikule kuulub nüüd osalus 17,7 mln euro väärtuses.

Ostutehingut rahastas 55% ulatuses SEB ja Swedbanki laenukonsortsium. Aktsiad osteti seniselt enamusaktsionärilt Xalto CDO II B.V. See ettevõte kuulub finantsinvestorite konsortsiumile, kes soovis investeeringust kasumlikult väljuda.

Peeter Kern jätkab Starmani juhatuse esimehena ning Indrek Kuivallik Starmani nõukogu liikmena. 

“Starman paistab silma väga hea juhtkonna ning tugevate finantsnäitajate poolest. Ettevõte tegutseb atraktiivses valdkonnas: me ei kujuta oma elu ette ilma kiirete ja kindlate koduste kommunikatsioonilahendusteta. Näeme siin võimalusi kasvada ka edaspidi nii Eestis kui teistes Balti riikides,“ lausus East Capitali esindaja Balti riikides Gert Tiivas.

Starmani asutaja ning juhatuse esimehe Peeter Kerni sõnul on tal hea meel, et selline rahvusvaheline investeerimisfirma nagu East Capital Explorer ettevõttesse investeerib ning Starmanis jätkuvaid kasvuvõimalusi näeb.

Tehing peab enne jõustumist saama konkurentsiameti nõusoleku, see loodetakse saada ning ostu-müügitehing lõpule viia selle aasta 2. kvartalis.

Starman pakub televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuseid ning edastab telepilti lisaks ka maapealse leviga digitelevisiooni ZUUMtv vahendusel. 1992. aastal tegevust alustanud Starman annab tööd rohkem kui 200le inimesele. Ettevõtte tulu ulatus 2012. aastal 28 miljoni euroni ning EBITDA oli 13 miljonit eurot.

East Capital Explorer on Rootsi ettevõte, mis on loodud eesmärgiga muuta laiemale investorite ringile kättesaadavaks investeerimisvõimalused Ida-Euroopasse. East Capital Exploreri eesmärk on investeerida kasvavatesse sektoritesse, näiteks jaekaubandus, tarbekaubad, finantsvahendus ning kinnisvara. East Capital Explorer on noteeritud NASDAQ OMX börsil Stockholmis.  

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755