Jaga lugu:

STV: East Capital maksis Starmani eest liiga palju

STV juhi Erik Reinaru sõnul maksis reedel 51% Starmanist ostnud East Capital Explorer osaluse eest liiga palju.

"Kogu telekommunikatsiooniturg on järjest raskem: hinnad langevad, konkurents tiheneb, marginaalid kukuvad. Kui vaadata seda ülikõrget hinda, mida East Capital maksis Starmani eest – mis oli 8,2 korda EBITA –, siis turul on pakkuda ja müüakse telekommunikatsiooniettevõtteid, mis on 5-6 korda EBITA," lausus ta.

Reinaru lisas, et Starmani investorid on  võtnud ülikõrge laenukoormuse ning sellises olukorras saab neil olema päris keeruline. "Magada siin küll keegi vabalt ei saa. Siin hakkab pihta investeerimisvõistlus operaatorite vahel. Usun, et operaatoritel, kellel laenukoormus on madal või puudub – nagu meil –, saab olema suur eelis," tõdes ta.

Räägitud on ka STV müügist ning sellestki, et Elisa võiks olla tehingust huvitatud. "Küsimus ei ole STV müügis, vaid puhtalt müümises, STV jaoks on oluline olla tugev ja universaalne teenusepakkuja," lausus Reinaru.

STV-l on oma strateegia ja kõiki ostuettepanekuid vaadatakse selles kontekstis. "STV omaniku seisukoht on olnud, et STV ei ole müügis, kuid sellegipoolest, kui tehakse konkreetne äriliselt sobiv pakkumine, siis kindlasti omanik vaatab selle üle," märkis Reinaru.

Rahvusvaheline investeerimisfirma East Capital Explorer omandas enamusosaluse koduste kommunikatsioonilahenduste pakkujas Starmanis.

Oma osalust ettevõttes suurendasid ka Starmani asutajate Peeter Kerni ja Indrek Kuivalliku firmad. Vastavalt lepingule määratleti Starmani firmaväärtusena 107 miljonit eurot. East Capital Explorer ostis 51% Starmani aktsiaist, 54,75 mln euro väärtuses.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt