Autor: Ave Lepik • 7. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajaloolisse Kosmose kinno tuleb IMAX-kino

Täna sõlmisid koostöölepingu IMAX Corporation ja Saturn Investments OÜ, mille tulemusena rajatakse Tallinna Kosmose kinomajja Balti riikide esimene IMAX-kinosaal.

IMAXi EMEA piirkonna president Andrew Crippsi sõnul on tänane koostööleping osa ettevõtte suuremast laienemisstrateegiast Euroopas. "Ootame juba seda, et saaksime tuua Eesti publikuni uue ja põneva kinokülastuseajastu, mil Hollywoodi suurimad kassahitid jõuavad vaatajani ennekogematul viisil,” lisas Cripps.

“Kino Kosmos on kultuurisümbol ning oleme selles ajaloolises hoones renoveerimistöödega alustades kindlad, et IMAXist saab peamine atraktsioon, mis taaselustab Eesti publiku jaoks kinokülastuse elamuse,” ütles Saturn Investments OÜ president Tatyana Tolstaya, kelle kinnitusel algavad Kosmoses peagi ümberehitustööd.

IMAXikogemus tähendab seda, et kinokülastaja on justkui osa filmitegevusest: ta mitte ainult ei kuule võimsat helisüsteemi, aga tunneb seda enda umber. Visuaalselt ei eksisteeri raame. IMAXi kohandatud kinosaali disain loob pildi, mis on kõrgem, laiem ja lähemal ning täidab külastaja perifeerse vaate.

Saturn Investments OÜ on 2011. aastal rajatud ettevõte, mis lisaks filmilinastuste organiseerimisele arendab Eestis ka kinoäri ning tegeleb filmileviga. Firma omanikeks on Tatyana Tolstaya, Vitaly Yakovlev ja Maxim Makashin.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052