Autor: Romet Kreek • 13. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikeinvestori rabavad Apple'i aktsiat

Väikeinvestorid kasutasid ära hiljutist Apple'i aktsia kukkumist ja ostisid läinud kuul tehnoloogiagigandi aktsiat, kirjutab CNN tuginedes maaklerfirma TD Ameritrade'i statistikale.

USA maaklerfirma kirjutas, et TD Ameritrade'i kunded omavad rohkem Apple'i aktsiaid, kui kunagi varem ning paljud on esmakordsed aktsia ostjad.

„Apple on alati olnud meie kundede seas suur favoriit, eriti kauplejate armastus, kuid hiljuti on rongile hüpanud väärtusinvestorid,“ ütles TD Ameritrade Trader Groupi tegevdirektor Nicole Sherrod. Uute ostjate tormijook on teinud Apple'ist enimhoituselt teise aktsia General Electricu järel. Investeeritud dollarite alusel on Apple selgelt liider.

Kuid Apple'i aktsia hinnalangus ei olnud ainus ostupõhjus. Paljud maaklerfirma kliendid nautisid ettevõtte teadet, mille kohaselt tagastatakse investoritele enam kui kaks korda enam raha dividendide ja aktsiate tagasiostude näol. Ettevõte plaanib tagastada investoritele järgmise paari aastaga 100 miljardit dollarit, mis meelitab ka suurinvestoreid.

Lisaks ostsid maaklerfirma kliendid ka teisi hiljuti aktsia kukkumist kogenud ettevõtete aktsiaid nagu näiteks Cliffs Natual Resources, Vale ning tööstusgigantide Alcoa ja Caterpillari aktsiaid.

Samas hakati raha välja võtma mõnedest kõrgele lennanud aktsiatst nagu näiteks McDonaldsist, mis tegi aprillis kõigi aegade kõrgeima aktsia hinnataseme.  Samuti vähendasid kunded HomeDepot, Starbucksi, Hewlett-Packardi ja Microsofti aktsiat.

 

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474