Autor: Rainer Saad • 15. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

3D printerite aktsiad „prindivad“ investoritele raha

3D printereid tootvate ettevõtete aktsiad tegid eile suure ralli, kuna tööstusharu üks tegijaid Stratasys teatas üle ootuste parematest esimese kvartali tulemustest.

Stratasysi aktsia tõusis 10 protsenti, kuna ettevõte teatas kahekohalisest käibe ja kasumi kasvust. 3D Systems ja ExOne rallisid mõlemad 6,5 protsenti.

Canaccord Genuity analüütik Bobby Burleson andis esmaspäeval Stratasysi aktsiale ostusoovituse, kuna prognoosib ettevõttele kõrgemat kasumit. Canaccord suurendas aktsia hinnasihi 82 dollarilt 95 dollarile, kirjutas IBD.

Canaccord kordas ostusoovitust ka 3D Systemsile ning tõstis aktsia hinnasihi 45 dollarilt 50 dollarile.

Aasta algusega on 3D Systemsi aktsia tõusnud 37 protsenti, Statasys tagasihoidlikud 6%, kuid ExOne on 10% miinuses. ExOne kaupleb börsil selle aasta algusest, kuid 3D Systemsi ja Stratasys’i aktsiad on mõne aastaga mitmekordistunud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052