16. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

"Äriregister võiks täita rohkem oma rolli"

Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja esimehe Andres Hermeti sõnul võiks Äriregister rohkem aktiivsem olla - viimasel paaril aastal on seda vähe olnud.

”Äriregister võiks olla rohkem oma rolli täitev. Paar aastat tagasi oli Äriregister aktiivsem majandusaasta aruandeid kontrollides ja trahvides äriühinguid, kes ei esitanud aruandeid. Nad kõrvaldasid neid äriühinguid käibest päris aktiivselt. Viimasel paaril aastal on seda jäänud vähemaks,” kirjeldas Hermet.

Notaritel on samas Hermeti sõnul sekkuda keeruline.

”Mis rolli notarid saavad täita, kui need isikud uusi äriühinguid asutavad? Seadusest tulenevalt pole ju mingit keeldu. Pigem aitab kaasa seesama võimalik seadusemuudatus, millega tahetakse ärikeeldu lihtsustada: isikuid, kes on maksupettusi korda saatnud või kelle äriühingud on sundlõpetatud, neid ei aktsepteerita juhatuse liikmena,” leidis Hermet. ”Selleks on vaja seadusemuudatust. Notarid peavad tehingust keeldudes põhjendama – miks nad ei tee tehingut. Notarite käed on seotud.”

 

Autor: Laura Mallene, Ave Lepik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755