16. mai 2013
Jaga lugu:

"Äriregister võiks täita rohkem oma rolli"

Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja esimehe Andres Hermeti sõnul võiks Äriregister rohkem aktiivsem olla - viimasel paaril aastal on seda vähe olnud.

”Äriregister võiks olla rohkem oma rolli täitev. Paar aastat tagasi oli Äriregister aktiivsem majandusaasta aruandeid kontrollides ja trahvides äriühinguid, kes ei esitanud aruandeid. Nad kõrvaldasid neid äriühinguid käibest päris aktiivselt. Viimasel paaril aastal on seda jäänud vähemaks,” kirjeldas Hermet.

Notaritel on samas Hermeti sõnul sekkuda keeruline.

”Mis rolli notarid saavad täita, kui need isikud uusi äriühinguid asutavad? Seadusest tulenevalt pole ju mingit keeldu. Pigem aitab kaasa seesama võimalik seadusemuudatus, millega tahetakse ärikeeldu lihtsustada: isikuid, kes on maksupettusi korda saatnud või kelle äriühingud on sundlõpetatud, neid ei aktsepteerita juhatuse liikmena,” leidis Hermet. ”Selleks on vaja seadusemuudatust. Notarid peavad tehingust keeldudes põhjendama – miks nad ei tee tehingut. Notarite käed on seotud.”

 

Autor: Laura Mallene, Ave Lepik

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt