Autor: Raivo Sormunen • 21. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütik: Yahoo! maksis Tumblri eest absurdset hinda

Ülevõtmistele ja ühinemistele keskendunud Merrill Lynchi endise analüütiku ja praeguse ettevõtja Scott Rostani sõnul on traditsioonilisi mõõdupuid kasutades hind, mida Yahoo! blogikeskkonna Tumblr eest maksis, absurdne.

Veebriportaal Yahoo! maksis eile Tumblri eest 1,1 miljardit dollarit, mis on finantsuudisteagentuur Bloomberg andmeil suhtarvudele baseerudes kõige kallimalt soetatud IT-firma pärast 2000. aasta IT-buumi lõhkemist.

Nii näiteks maksti blogikeskkonna eest 85kordne aastakäive (Tumblri mullune käive oli 13 miljonit dollarit). Niisamuti ei saa veel välja tuua kuus aastat tegutsenud ettevõtte P/E (hinna/kasumi) suhet, sest kasumisse pole Tumblr jõudnud, kuigi selleks aastaks on kasum eesmärgiks võetud.

Rostan lisas, et tegemist on tulevikuväärtusega ja potentsiaaliga ning selle saavutamine jääb Yahoo! tiimi ja börsifirma juhatuse esinaise Marissa Mayeri õlule.

Bloombergi arvates peaks Mayer seitsmekordistama Tumblri käibe, et see oleks võrreldav börsil noteeritud konkurentidega nagu LinkedIn ja Zillow.

"Sa teed sellises mahus ülevõtmise vaid siis, kui sa leiad erakordse kompanii ning Tumblr on selline. Tema kasutajate arvu kasv on muljetavaldav, olles kõigi tehnoloogiasaitide hulgas tugevaim," kommenteeris tehingut Mayer.

ComScore'i andmeil oli blogikeskkonnal möödunud kuul hinnanguliselt 117 miljonit kasutajat. Seega maksis Yahoo! iga külastaja eest 9,4 dollarit.

Investorid võtsid ülevõtmisuudise eile suhteliselt ükskõikselt vastu. Aktsia tõusis 0,2%, tasemeni 26,58 dollarit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052