Autor: Marek Mühlberg • 23. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP teenis 2. kvartalis 27,6 miljardit dollarit tulu

HP teenis 30. aprillil 2013 lõppenud teises kvartalis 27,6 miljardit USA dollarit puhastulu, mis on 10% vähem kui aasta tagasi. Valuutakursi muutusega korrigeerides oli tulude langus 9%.

Raamatupidamistava kohaselt arvutatud tulu aktsia kohta (EPS) vähenes 0,80 dollarilt 0,55 dollarile, ületades samas varasemat prognoosi 0,38-0,40 dollarit aktsia kohta. Maksujärgseid kulusid mitte arvestades (non-GAAP) langes tulu aktsia kohta 0,98 dollarilt 0,87 dollarile, mis samuti oli suurem varasemast prognoosist vahemikus 0,80-0,82 dollarit aktsia kohta. Non-GAAP tulemused ei sisalda 621 miljonit dollarit ehk 32 senti aktsia kohta maksudejärgset kulu, mis on seotud immateriaalse põhivara amortisatsiooni ning restruktureerimis- ja ülevõtmistasudega.

“Teise kvartali tulu aktsia kohta ületas meie varasemaid prognoose tänu oodatust parematele tulemustele äri- ja printimislahenduste valdkondades. Lisapanuse andis kiire säästude restruktureerimine ja tegevuste parandamine,” ütles HP president ja tegevjuht Meg Whitman.

 Kolmanda kvartali tuluks aktsia kohta prognoosib HP 0,56-0,59 dollarit raamatupidamistava järgi ning non-GAAP tuluks 0,84-0,87 dollarit. Non-GAAP tulemused ei sisalda maksudejärgset kulu 28 senti aktsia kohta, mis on seotud immateriaalse põhivara amortisatsiooni ning restruktureerimis- ja ülevõtmistasudega. HP ootab kogu 2013. aasta tuluks aktsia kohta ligikaudu 2,50-2,60 dollarit raamatupidamistava järgi ning 3,50-3,60 dollarit non-GAAP järgi, mis on kooskõlas varem avaldatud prognoosidega. Non-GAAP tulemused ei sisalda maksudejärgset kulu 1,00 dollarit aktsia kohta, mis on seotud immateriaalse põhivara amortisatsiooni ning restruktureerimis- ja ülevõtmistasudega. “Olen rahul meie 2. kvartali tulemustega ning mul on hea tunne ka ülejäänud majandusaasta osas,” lisas Whitman. “Nagu olen korduvalt varem öelnud, oleme mitmeaastasel reisil. Meil on pikk tee minna, kuid oleme kursil, millega saavutada 2013. aastal prognoositud non-GAAP tulu aktsia kohta.”

HP teatas samuti, et ettevõtte nõukogu määras dividendideks 14,52 senti aktsia kohta, mis peegeldab 10% kasvu võrreldes eelmise kvartaliga. Dividendid makstakse välja 3. juulil 2013 vastavalt aktsionäride nimekirjale 12. juuni börsipäeva lõpu seisuga.

HP personaalsete süsteemide grupi (PSG) tulu vähenes teises kvartalis 20% ning ärirentaablus oli 3,2%. Seadmeid tarniti 21% vähem kui mullu 2. kvartalis. Pildindus- ja printimislahenduste grupi (IPG) tulu langes 1% ning ärirentaablus oli 15,8%. Varunduse ja serverite grupp teenis 2. kvartalis 10% vähem tulu kui aasta varem ning näitas ärirentaablust 15,9%. Äriteenuste valdkonna tulu tervikuna langes 8% ning ärirentaablus oli 2,6%. Tarkvara valdkonna tulud kahanesid 3% ning ärirentaablus küündis 19,1%-ni. Finantsteenuste tulude langus oli 9% ja rentaablus 11,0%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474