Autor: Ken Rohelaan • 27. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EL jätkab Apple'i turunduse uurimist

Euroopa Komisjoni teatel jätkab Euroopa Liidu monopolivastane regulaator Apple'i eeluurimist seoses iPhone'ide turustamistegevusega, vahendas Bloomberg.

Euroopa Komisjoni konkurentsivoliniku Joaquin Almunia kõneisiku Antoine Colombani sõnul on regulaator saanud tööstuse inimestelt informatsiooni seoses Apple'i iPhone'ide turustamistegevusega.

"Hetkel me uurime olukorda," ütles Colombani. "See ei muuda komisjoni seisukohta praegu tõstatatud teemadega."

Monopolivastast tegevust uurivad ametnikud teatasid märtsis, et uurivad Apple'i iPhone'ide ja iPadide turustamismeetodite vastavust konkurentsitavadele. Apple jõudis kokkuleppeni eelmise aasta EL-i monopolivastases uurimises seoses e-raamatute hinnakujundamisega, kui ettevõte lubas muuta lepinguid nelja kirjastajaga.

Apple'i kõneisik Alan Hely keeldus täpsemalt Bloombergile kommenteerimast, jäädes kindlaks märtsis esitatule, et Apple'i lepingud "täidavad täielikult kohalikke seadusi kõikjal, kus tehakse äri, sealhulgas Euroopa Liidus."

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112