29. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida ütleb Twitter võimaliku mulli kohta?

Üha enam on juttu olnud aktsiaturgudel tekkivast mullist, misjärel otsustas üks analüütik koondada andmed Twitteris räägitava mulli kohta ning analüüsida tulemust.

MarketWatchis kolumni kirjutanud ACSI tegevjuht Paul Hawtin  koostas enda sõnul lihtsa algoritmi, et otsida viimase kuue kuu jooksul (28. november kuni 28. mai) otsida Twitteri säutse sõnaga "mull" koos teiste finantsturgudega seotud märksõnadega.

Säutsude arv sõnaga „mull” Twitteris:

1. kuu – 1682. kuu – 1813. kuu – 2084. kuu – 7625. kuu – 29846. kuu – 29 632

Lihtsalt peale vaadates on näha väga järsku tõusu mulliga seotud säutsudes. Küsimus on selles, kas inimesed säutsuvad meediast kuuldud kuulujutte mullist või on inimestel tegelikult ka hirm aktsiaturgude ülekuumenemise ees?

Eeldades, et mull on moodustunud, millal see siis lõhkeb? Sellele soovivad kõik kauplejad ja investorid vastust. Mullid loovad kauplemiseks suurepäraseid võimalusi, kuid on ka ohtlikud.

Hawtin soovitab vältida ahneks muutumist. Ärge minge kohe mingi muutusega kaasa, vaid oodake selle kinnistumist, soovitab ta. Esialgu võib küll kiirest muutusest ilma jääda, kui n-ö "valestart" võib veelgi kallimaks osutuda. Mulli kasvades soovitab Hawtin panuseid vähendama hakata, sättides endale turutasemeid, mille pealt tasub enda positsioone vähendama hakata ning kasumit võtta.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755