Autor: Marek Mühlberg • 29. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PPA ja TTÜ asuvad ühiselt kuritegevuse vastu võitlema

Täna sõlmisid Politsei- ja Piirivalveamet ja Tallinna Tehnikaülikool koostööleppe, millega pandi paika olulisemad ühistöö suunad järgmisteks aastateks.

Suurem osa käimasolevast ja kavandatavast koostööst puudutab IT-valdkonda. Üheks mahukamaks teemaks on küberkriminalistika – digitaalsete tõendite avastamine ja fikseerimine. Selles vallas on juba läbi viidud mitmeid koolitusi politseinikele.

2014. aastal avatakse TTÜ-s küberkriminalistika-alane magistriõpe, mille raames on plaanis koolitada 400 politseiametnikku, kes on seotud kriminaalmenetluse või korrakaitsepolitseis väärteomenetlusega, mis on toime pandud IT vahendeid kasutades. Olulisteks koostöökohtadeks on ka konfidentsiaalsus andmete hajustöötlemisel, tehnoloogiad suurte andmehulkade haldamisel ning isikuandmete kaitse.

Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher märkis, et olukorras, kus kuritegevus on muutumas üha valgekraelisemaks ning kolimas aina kiiremini tänavalt internetti, on avaliku sektori kohuseks käia ajaga kaasas. „Eestis tehakse väga head teadust, meie kõigi huvi on rakendada seda võimalikult palju, et meie otsused oleksid võimalikult nutikad ning inimestel oleks seeläbi Eestis turvalisem elada,“ sõnas Vaher.

TTÜ rektori Andres Keevalliku sõnul omavad lepingupooled potentsiaali, mille rakendamine koostöös aitab kaasa mõlemapoolsele arengule. "PPA vajab reeglina innovatiivseid ja töökindlaid lahendusi, kõrgetasemelisi ekspertiise, mis on tingitud ka kurjategijate kasvavast kompetentsusest," lisas Keevallik.

Tehnikaülikool teeb PPA-ga koostööd ka mereseire tehnoloogiate, materjalitehnoloogia, liiklusohutuse jt valdkondades. Koostööleppe sõlmimist vahendas TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755