Ave Lepik • 30. mai 2013
Jaga lugu:

Komisjon kaebab Eesti Euroopa Kohtusse

Euroopa Komisjon otsustas kaevata Eesti Euroopa Kohtusse, sest riigi seadused ei taga telekommunikatsiooni erapooletut reguleerimist.

Euroopa Liidu telekommunikatsioonieeskirjade kohaselt ei tohi riikide reguleerimisülesandeid täitvad ametiasutused kuuluda telekommunikatsiooniettevõtete omanikeringi ega osaleda nende haldamises.

Eestis täidab mõningaid reguleerimisülesandeid majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, mis muu hulgas vastutab ka raadiosageduste eraldamise ja raadiosageduste kasutamisõiguse andmise korraldamise eest.

Samas kontrollib ministeerium riigi omanduses olevat aktsiaseltsi Levira. See on Eesti suurim televisiooni- ja raadiosaateid edastav ettevõte, mis osutab telekommunikatsiooniteenuseid, nagu ringhääling ja traadita lairibaühendus.

Euroopa Komisjon saatis eelmise aasta juunis Eestile ametliku nõude Euroopa Liidu õigusaktide järgimiseks, kuid Eesti ei ole muutnud riiklikke õigusakte, et tagada telekommunikatsioonisektorit reguleeriva asutuse erapooletust. See võib negatiivselt mõjutada konkurentsi selles sektoris.

Rikkumismenetlus on osa Euroopa Komisjoni jõupingutustest selle nimel, et tagada riikide telekommunikatsioonisektori reguleerivate asutuste sõltumatus.

Telekommunikatsiooni raamdirektiivi 2002/21/EÜ artikli 3 lõikes 2 sätestatakse, et liikmesriigid, kes säilitavad omandi või kontrolli elektroonilisi sidevõrke ja/või -teenuseid pakkuvates ettevõtetes, peavad tagama reguleeriva funktsiooni tõhusa struktuurilise eraldatuse omandi või kontrolliga seotud toimingutest, teatas Euroopa Komisjon.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt