Autor: Marta Jaakson • 31. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalm: ettevõtte edu ei ole kunagi ühe mehe etendus

EMT AS juhatuse esimees Valdo Kalm rääkis, et mainekas ettevõtja ei saavuta edu kunagi üksi - tulemuste taga on ikka terve meekond.

Kalmu sõnul on et mainekaid ettevõtjaid Eestis palju. Ta tõi esile Fortumo ning rõhutas, et tegemist on väga tublide poistega, kes on läinud laia maailma. Samuti nimetas ta GrabCadi. "GrabCadi puhul ei saa jälle ühte inimest välja tuua, seal on mitu tubli tegijat," ütles Kalm. Ta tõstis esile ka klassikaliste tööstuste esindajad Jüri Käo ja Enn Kunila.

Kalm märkis, et moeäris on palju saavutanud Baltika, mille eesotsas on Milderite perekond - ja nagu eelnimetatute puhul, seisab ka Baltika edu taga terve meeskond. "Baltika on edukas teenusmajanduse ja brändingu ettevõtmine. Nad on hästi tublid, ja hästi tublid moeeksportöörid," lisas ta.

"Kedagi esile tuua on keeruline. See ei ole one man show (ühe mehe etendus - toim.), see on ikkagi meeskonnatöö. Ei ole lihtsalt võimalik kedagi esile tuua," rõhutas Kalm.

TNS Emor avaldas tänavused suurettevõtete tuntuse- ja maineuuringu tulemused, mis saadi firmade üldise hoiaku ja tugevusindeksi alusel. Pingerida juhib AS Swedbank, kellele järgnesid AS Rakvere Lihakombinaat ja AS EMT. Esiüheksas on veel AS Saku Õlletehas, AS Tallegg, AS Tallinna Sadam, AS Statoil Fuel & Retail Eesti, AS SEB Pank ja AS A. Le Coq.

Äripäev küsis mainekate ettevõtete juhtidelt, kes on nende hinnangul Eesti mainekamad ettevõtjad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052