5. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lenovo otsib partnerit nutitelefoni tootmiseks

Lenovo Group on pidamas esialgseid läbirääkimisi mitme ettevõttega võimaliku koostöö osas hakata tootma nutitelefone, ütles firma Aasia regiooni president.

"Me oleme läbirääkimistes mitme osapoolega. Me oleme selle pärast väga aktiivsed, sest see sektor liigub väga kiiresti," ütles Milko van Dujil intervjuus Wall Street Journalile. "Tahvelarvutitest ja nutitelefonidest tuleb praegu suurim kasv, seda eriti arenevatel turgudel."

Lenovo on agressiivselt surumas nutitelefonide turule, sest traditsiooniline personaalarvutite turg on maadlemas langeva nõudlusega. Tarbijad on mobiilsetele seadmetele rohkem kulutamas ning nõrk majandus sunnib ärikliente enda oste edasi lükkama.

Hiina ettevõte on koduturul juba teise suurima turuosaga nutitelefonide turul. Lenovo turuosa hüppas mullu 6,9 protsendipunkti 11%ni. Esimesel kohal on 17,4% turuosaga Samsung.

Alates eelmisest aastast on Lenovo hakanud enda nutitelefonide äri laiendama väljapoole Hiinat, alustades arenevate turgudega. Lenovo tahab hakata USAs telefone müüma umbes aasta jooksul.

van Dujil keeldus kommenteerimast kuulujutte, et tema firma on löömas käsi Jaapani firmaga NEC. Firmadel on Jaapanis niigi ühine personaalarvutite firma, milles Lenovo omab 51% osalust.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052