6. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dell: Icahnil pole piisavalt raha meie ülevõtmiseks

Ülevõtmistehinguid analüüsiv spetsiaalne Delli nõukogu komitee jõudis järeldusele, et miljardär Carl Icahni ja Southwesterni tehtud pakkumisel jääb ligi 4 miljardit puudu, et rahastada nende välja pakutud 12 dollarit aktsia kohta eridividendi.

Michael Dell ja erakapitali investeerimisfirma Silver Lake tegid arvutitootjale 24,4 miljardi dollarilise ülevõtmispakkumise, vahendab Reuters. Selle peale tegid Icahn ja Southwestern vastupakkumise, mis maksaks aktsionäridele eridividendi ning võimaldaks neil oma aktsiad alles hoida.

Icahn on varem öelnud, et kui Delli nõukogu lükkab tagasi tema plaani ja paneb Michael Delli pakkumise aktsionäride ette hääletusele, siis ta teeb ettepaneku määrata ametisse 12 uut nõukogu liiget ja üritab firma üle kontrolli haarata.

Delli nõukogu juhtis tähelepanu "olulisele likviidsuspuudujäägile", mis võib vähendada lubatud 12 dollarilise dividendi 8,50 dollarini.

Nõukogu sõnul pole Icahni varade allokatsioon arvestanud Delli võlateenindamist, oodatud rahavoogude puudujääki ning erinevaid tasusid seoses Michael Delli/Silverlake'i pakkumisega. Kõike seda arvesse võttes leidis komitee, et Icahni pakkumisel võib puudu tulla 3,9 miljardit dollarit.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474