Autor: Rivo Sarapik • 6. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viiendik Seedcampi rahast läheb eesti ideedele

Tuntud idufirmade konkursil Seedcamp toetust saanud 88 ettevõttest on Eestist 9%, ütles SmartCapi juht Heidi Kakko konverentsil Finance Estonia.

Kui vaadata tõstetud rahasummasid, on pilt veelgi kõnekam: 90 miljonist tõstetud eurost on Eesti idufirmadele läinud tervelt 19%. Seedcampile kandideerib igal aastal sadu idufirmasid.

Selline statistika on andnud eestlaste edulugudele nime ”Estonian mafia”, mille käis esimesena välja Slicon Valley investeerimisfondi 500Startups asutaja Dave McClure ja mis on sellest ajast laia kasutussse jäänud.

Eesti idufirmadest on enim rahvusvahelist raha tõstnud Grabcad, enam kui 11 miljonit eurot. Esiviisikus on Kakko andmetel veel Erply, TransferWise, Fortumo ja Fits.me.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755