Autor: Ken Rohelaan • 8. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple plaanib vahetada vanad iPhone'id uute vastu

Apple kavatseb käesoleval kuul alustada ümbervahetusprogrammiga, mille eesmärk on suunata kasutajaid oma vanad iPhone'i telefonid uuendama uusima mudeli vastu, vahendas Bloomberg.

Teemaga kursis oleva kahe isiku sõnul on Apple löönud käed mobiiltelefonide vahendaja Brightstar Corp.-ga, kes teeb koostööd AT&T ja T-Mobile US-ga. Allikad soovisid jääda anonüümseks, sest Apple ei ole plaani veel avalikustanud.

Apple'i tegevjuht Tim Cook loodab vanade nutitelefonide eest raha pakkumisega meelitada kliente uuemate mudelite ostmiseni, mis on firma püüdlus sütitada käibe kasvu ja võidelda aktsiahinna langusega.

"Taoline tegutsemine aitab neil müüa rohkem telefone, sest see vähendab tarbija jaoks maksumust," ütles Recon Analytics LLC-i analüütik Roger Entner.

Apple müüs viimases kvartalis 37,4 miljonit üksust iPhone'i, eelmise aasta sama perioodi mahuks oli 35,1 miljonit. Apple'i aktsiahind on pärast septembris saavutatud rekordhinda langenud 38%.

Väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 12:35 (Eestis kell 19:35) langes Apple Inc 0,24%. Ettevõtte aktsiahind on käesoleval aastal kuni eilseni langenud 18%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755