12. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnair: mobiilikeelust lennukis võiks loobuda

Finnairi lennuturvalisuse eest vastutava Antti Aukia sõnul võiks kaaluda mobiili kasutamise keelu lõpetamist sõitvas lennukis.

Aukia rääkis Kauppalehtile, et nimetatud keeld pärineb 1990ndaist, mil mobiiltelefonid olid uued ja lennukid vanad. Telefonid olid siis võimsad ja lennukid vähem turvatud. Mobiilide tegevus häiris näiteks kompasside tööd.

Tänapäeva lennukid on tema sõnul sedavõrd hästi turvatud, et mobiilid neile ohtu ei kujuta. Samas ei saa Finnair üksi "mobiilikeeldu" tühistada, vaid peab järgima Euroopa Liidu õhutranspordi normidel põhinevaid seadusi.

Autor: Äripäev, Indrek Kald

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052