13. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juhid lõid Nortalile noa selga

Nortal kaotas hiljuti hanke ettevõttele, mille olid salaja asutanud Nortali enda ühe äriüksuse juhid. Nii valus ja vastik, räägib Priit Alamäe.

Need olid samad töötajad, kellega Nortali juht ja suuromanik Alamäe oli koos tööd teinud ning õlut rüüpamas käinud. "Ma ei tahakski sellest rääkida, see on nagu ettevõtte sisemise musta pesu pesemine," ohkab Alamäe käega peast kinni hoides. "Kogu see lugu on personaalselt nii valus ja vastik. Oled mingite inimestega, külg külje kõrval, tööd teinud, neid usaldanud, neile kõik teed lahti teinud. Ja ühel hetkel tuled koju ja külmkapp on tühi," räägib ta.

Sel nädalal hakkas Äripäeva toimetusse saabuma vihjeid, et Nortalist lahkub suur hulk töötajaid. Viimatine oli see, et Nortal koondab personaliosakonna – vihje järgi oli põhjuseks "reeturlik käitumine".

Esmalt kinnitas Nortal, et kolm inimest tõesti lahkuvad, kuid põhjused soovis ettevõte jätta enda teada. Lõpuks otsustas Alamäe toimunut selgitada. Ta märkis, et erimeelsuste tõttu lahkusid küll kolm personalitöötajat, aga see oli pigem tagajärg kui põhjus. Tegelik mure oli mujal.

Nimelt otsustas osa Nortali äriüksuse keskastme juhte, et teevad oma ettevõtte. "Meil ei ole üldiselt sellega probleeme, meilt on varemgi inimesed ära läinud, kes on tahtnud oma ettevõtet teha ja see on täiesti fine," ütles Alamäe. "Aga probleem oli selles, et mitte mida tehti, vaid, kuidas tehti. Ettevõtte asutamine, käima lükkamine, esimeste klientide otsimine, ka esimeste töötajate otsimine toimus samal ajal, kui osa nendest inimestest töötas veel meie juures," selgitab ta.

Uus ettevõte OÜ Iglu tegi tööpakkumisi Nortali töötajaile kui ka koostööpakkumisi Nortali klientidele.

Kuidas Nortal juhtumi avastas ning millega seda lahendada püüab, loe tänasest Äripäevast.

Autor: Indrek Kald, Kaisa Gabral

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755