19. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütik: Cook ei ole küll Jobs, kuid sobib Apple'i juhiks

Maailma suurim tehnoloogiaettevõte Apple on Tim Cooki juhtimise all olnud silmitsi paljude raskustega, kuid UBSi analüütiku sõnul on tegu õige mehega firma eesotsas.

See on palju kriitikat tekitanud Cooki suunas ning levib spekulatsioon, et surve Cookile on kasvamas. Kuigi Cook ei ole uus Steve Jobs, kelle asemele ta asus, on ikkagi tegi õige mehega sellele ametile, ütles UBSi analüütik Steve Milunovich.

"Ei ole kahtluskti, et Jobs oli asendamatu ning on suur tõenäosus, et aktsia enam selline rakett ei ole," vahendab MarketWatch Milunovichi kommentaari. "Sellegi poolest on meie arvates mõistlik vastuargument sellele võttes arvesse Tim Cooki tugevusi ning Apple'is endiselt töötavaid andekaid inimesi."

Milunovichi sõnul usub ta Cooki mitmete erinevate tegurite põhjal, millest üks on fakt, et Jobs ise määras Cooki enda asemele.

"Cook ei ole olnud piisavalt kaua ametis, et me saaksime teha põhjaliku hinnangu ning ta võib olla just seda tüüpi tegevjuht, keda läheb vaja vastuolulises keskkonnas, kuhu Apple turuliidrina siseneb."

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052