19. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loeb pressib Sony meelelahutusharu börsile

Miljardärist riskifondi juht Daniel Loeb suurendas enda osalust Jaapani elektroonikahiius Sony ja pressib firma juhte viima meelelahutusosakond eraldi firmana börsile.

Teisipäeva hommikul saatis Loebile kuuluv investeerimisfirma Third Point LLC tema nimel kirja Sony tegevjuhile Kazuo Hiraile, milles korrati sõnumit müüa 15-20% osalus meelelahutusharu, mille alla kuuluvad Sony tuntud muusika- ja filmiäri, vahendab Wall Street Journal.

Kirjas tõi miljardär veel välja, et Third Point on suurendanud enda osalust Sonys umbes viie miljoni aktsia võrra, viies aktsia üldarvu 70 miljoni aktsiani, mis moodustab 6,9% osaluse firmas.

Sony avalikustas seepeale pressiteate, milles öeldakse, et nõukogu kaalub ettepanekut, kuid lähemalt midagi ei kommenteeritud.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474