19. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sprint kaebas konkurendi ja sihtmärgi kohtusse

USA suuruselt kolmas mobiilsideoperaator Sprint Nextel kaebas kohtusse Dish Networki ja Clearwire'i eesmärgiga takistada Dishi viimast ülevõtmispakkumist Clearwire'ile, mida Sprint ise endale tahab.

Clearwire'i suuromaniku Sprint sõnul rikub Dishi pakkumine äriseadust Delaware'i osariigis, kus Clearwire on registreeritud. Lisaks ütles Sprint, et pakkumine rikub nii Sprinti kui Clearwire'i strateegiliste investorite õigusi, vahendab MarketWatch.

Kohtukaasus järgneb eelmise nädala Clearwire'i nõukogu otsusele, milles kogu soovitab investoritel müüa enda aktsiad Dishile, lükates sellega tagasi varasema ülevõtmispakkumise Sprintilt.

Clearwire oli algselt detsembris nõustunud ülejäänud osaluse müüma Sprintile 2,97 dollarit aktsia kohta, kuid Dish käis järgmine kuu välja pakkumise 3,30 dollarit aktsia kohta. Mais tõstis Sprint enda pakkumise 3,40 dollarini aktsia kohta, kuid kuu lõpus lõi Dish 4,40 dollarilise pakkumise lauale.

Clearwire'i pressiesindaja ütles, et firma ei kommenteeri pooleli olevaid tehinguid. Dishi esindaja ei olnud kättesaadav.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755