Autor: Rivo Sarapik • 26. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Komisjon: riigihanked ja arved digikujule kõikjal

Euroopa Komisjon teatas, et tahab muuta riigihanked elektrooniliseks kõikjal Euroopas, sellega säästaks 2,3 mld eurot.

„E-riigihangetele ja eelkõige e-arveldamisele üle minnes võime saavutada märkimisväärse kokkuhoiu ja muuta elu kergemaks nii valitsuse kui ka tuhandete siseturul tegutsevatele ettevõtjate jaoks. Loobudes paberarvetest ja võttes kasutusele täielikult elektroonilise arveldamise, on võimalik vähendada arvete saamisega seotud kulusid 30–50 eurolt ühele eurole,” lisas siseturu ja teenuste volinik Michel Barnier.

Euroopa Komisjon esitas täna ettepaneku direktiivi eelnõu kohta, muuta arvete edastamine elektrooniliseks ning digitaliseerida riigihanked. E-arved moodustavad täna 4-15% saadetuist.

Komisjoni ettepanek e-arveldamise kohta edastatakse nõukogule ja Euroopa Parlamendile vastuvõtmiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755