Autor: Ave Lepik • 2. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves ja Kroes räägivad Tallinnas digiturvalisusest

President Toomas Hendrik Ilves ja Euroopa komisjoni asepresident Neelie Kroes annavad neljapäeval Tallinnas pressikonverentsi digiandmete turvalisusest Euroopa Liidus.

Neljapäeval koguneb Tallinnas president Ilvese kutsel Euroopa pilvandmetöötluse arendamise nõukoda. Eesti riigipea koos Euroopa komisjoni asepresidendi ja digitaalarengu voliniku Neelie Kroes’i ning projekti „CloudforEurope“ juhi Michael Hange’iga annavad presidendi kantseleis pressikonverentsi, kus räägivad pilvandmetöötluse arengutest ning Euroopa Liidu väljakutsetest digitaalselt salvestatavate andmete ja tarkvara turvalisuse tagamisel. 

Pilvandmetöötlus tähendab andmete (näiteks tekstifailide, piltide, videote) ja tarkvara salvestamist kaugemal asuvates arvutites, millele kasutajad pääsevad ligi enda valitud seadmetest interneti kaudu, vahendab presidendi kantselei pressiteade.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755