Autor: Rainer Saad • 5. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Winklevossi kaksikud loovad Bitcoini börsil kaubeldava fondi

Cameron ja Tyler Winklevoss on kaksikvennad, kellelt Mark Zuckerberg väidetavalt Facebooki idee varastas. Winklevossid omavad 1 protsent kõikidest seni loodud Bitcoinidest ning nüüd tahavad luua börsil kaubeldava fondi, mille kaudu saavad investorid teenida kasu virtuaalraha hinna tõusust.

Mark Zuckerbergiga Harvardi ülikoolis õppinud kaksikud esitasid sel nädalal USA väärtpaberikomisjonile (SEC) taotluse, et luua Winklevoss Bitcoin Trust – börsil kaubeldav fond, mis jälgib virtuaalraha hinna liikumist. Fondi osakuid plaanitakse pakkuda järelturul, kirjutas Bloomberg. 

Fond oleks esimene omalaadne 2 triljoni dollari suuruses börsil kaubeldavate fondide (ETF) sektoris, kuna jälgib virtuaalvara, mitte aktsiate, võlakirjade või toorainete liikumist.

Suurim takistus 31aastastele vendadele on SECi nõusse meelitamine. ETFide turulooja Knight Capital Group’i sõnul võib sellise fondi loomine võtta aastaid.  

Lisaks ettevõtlusele tegelevad Winklevossid ka sõudmisega. Pekingi olümpiamängudel said nad 6. koha.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755