Autor: Indrek Kald • 22. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

.ee domeeni haldamine anti üle Eesti Interneti SA-le

Domeene haldava rahvusvahelise organisatsiooni ICANN direktorite nõukogu kiitis heaks Eesti Interneti sihtasutuse taotluse .ee domeeni haldaja staatuse omandamiseks.

ICANNi (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) direktorite nõukogu otsusega kanti tippdomeenide rahvusvahelisse andmebaasi .ee domeeni haldajaks ehk sponsororganisatsiooniks Eesti Interneti SA, kes täidab .ee tippdomeeni registri haldamisega seotud kohustusi 2010. aastast.

Sponsororganisatsiooni staatusega koondatakse kõik .ee domeeniga seotud haldusülesanded nii kodumaise kui ka rahvusvahelise internetikogukonna ees ühte asutusse.

"Rahvusvahelise haldaja staatus annab sihtasutusele ja seeläbi ka Eesti internetikogukonnale võimaluse kaasa rääkida nii domeenindust kui ka internetivaldkonda üldiselt puudutavates küsimustes. Vastomandatud staatus annab meile võimaluse astuda ICANNi juures tegutseva rahvusdomeenide haldajaid koondava organisatsiooni liikmeks," ütles Eest Interneti SA juhataja Heiki Sibul.

Sponsororganisatsiooni ehk ICANNi poolt tippdomeenide haldajatele omistatava staatuse redelegeerimise protsess Eesti Interneti SA-le kestis pea kaks aastat. "Tänan sihtasutuse asjutajaliikmeid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liitu, endisi .ee domeeni kontaktisikuid Endel ja Jaak Lippmaad ning kõiki nõukogu liikmeid ja neid, kes meid toetasid," lisas Sibul.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474