7. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple'i mobiiltelefonide tarkvara kaotab turuosa

Teises kvartalis kaotas Apple'i nutitelefonide operatsioonisüsteem iOS turuosa, samas kui Google'i Android tugevdas enda positsiooni veelgi.

Lohutuseks Apple'ile nad säilitasid enda teise positsiooni Androidi järel, kuid turuosa kukkus teises kvartalis 17% pealt mullu 13%ni, vahendab MarketWatch uuringufirma IDC pressiteadet.

Samal ajal suutis Android kasvatada enda turuosa mulluselt 69% pealt nüüd 79%ni. Turuosa kasvatajate seas oli ka Microsoft, kelle Windowsi operatsioonisüsteemi kasutab nüüd 3% asemel 4% inimestest.

"Apple pole peale iPhone 5 turule toomist peaaegu aasta tagasi midagi uut turule toonud ning see on teinud nad haavatavaks teiste uutele toodetele," kirjutas IDC analüütik Ramon Llamas. "Küll aga on sügisel välja tulemas uus iPhone ning uuendatud iOS, mis paneb nad heasse positsiooni haarata kaotatud turuosa tagasi.

Apple'i aktsia on täna vähe mõju uudiste vastu üles näidanud. New Yorgis oli aktsia lõuna paiku pool protsenti miinuses, makstes 462,75 dollarit. Sel aastal on firma aktsia odavnenud 13%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755