8. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Grouponi aktsia teeb tõelist rallit

Eile pärast turu sulgemist oodatust tugevamate majandustulemustega välja tulnud päevaste sooduspakkumiste vahendaja Grouponi väärtus on kasvanud üle veerandi võrra.

Groupon teatas, et teise kvartali käive kasvas aastaga 7% võrra, 608,7 miljoni dollarini. Thomson Reutersi küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt käibeks 606,2 miljonit dollarit.

Firma kahjum kolme kuuga küündis 7,6 miljoni dollarini ehk 3 sendini aktsia kohta, kuid ilma erakorraliste kuludeta oli firma kasum 2 senti aktsia kohta. See kattus Thomson Reutersi küsitletud analüütikute ootustega.

Aktsia tõusule andis hoogu juurde veel paar uudist. Groupon pakub praegu ajutise tegevjuhi kohustusi täitvale Eric Lefkofskyle täistöökohta. Lefkofsky on firma eesotsas olnud alates veebruarist, kui toonane tegevjuht Andrew Mason vallandati.

Lisaks teatas Groupon, et ostab tagasi 300 miljoni dollari väärtuses aktsiaid järgneva kahe aasta jooksul. Investoritele oli ka julgustav mobiiltellimuste tugev number. Ligi 50% Põhja-Ameerika tehingutest juunis tehti mobiilsetelt seadmetelt, olles aasta tagasi veel 30% peal.

Grouponi aktsia oli USA idaranniku aja järgi lõuna ajal 27,7% plussis, makstes 11,13 dollarit. Sel aastal on firma aktsia kallinenud 128% ning viinud turuväärtuse 7,3 miljardi dollarini. Mäletatavasti pakkus Google mitu aastat tagasi firma eest 6 miljardit dollarit.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755