Autor: Rainer Saad • 12. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple'i turuosa langes Hiinas ligi poole võrra

Apple'i turuosa langes Hiinas teise kvartali jooksul peaaegu poole võrra, kuna tarbijad eelistasid madalama hinnaga telefone, kirjutas Bloomberg.

California nutitelefonide tootja turuosa kukkus teise kvartali jooksul võrreldes mullu sama ajaga üheksalt protsendilt viiele. Apple'ile on see madalaim turuosa Hiinas pärast 2010. aasta neljandat kvartalit. Samsungi turuosa oli 18 protsenti.

"Apple keskendub ainult kallimale turuosale, kuid Hiina nutitelefonide turu kasv tuleb praegu keskmise ja madala hinnakategooriaga telefonidest," ütles uuringufirma Canalys Hiina uuringute juht Nicole Peng.

Teise kvartali lõpus kuulus Hiina nutitelefonide turuosa esiviisikusse Samsung, Lenovo, China Wireless Technologies, ZTE ja Huawei.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052